Za nami niezwykła akcja charytatywna z pierogami i barszczem w roli głównej. Właściciele wrocławskiej knajpki Gluten Appetit w przedświąteczny czwartek postanowili cały utarg dnia przekazać Fundacji Wrocławskie Hospicjum dla Dzieci.
Całej inicjatywie smaku dodawał fakt, że pierogi serwowała Kinga Preis (wieloletnia przyjaciółka
i ambasadorka fundacji), Michał Paszczyk oraz Natalia Gmyrek i Mateusz Zielonka. Taka ekipa kelnerska i kucharska (Natalia Gmyrek lepiła z wprawą pierogi) przeciągnęła pierogowych smakoszy. Dodatkowo można było kupić zakwas na barszcz oznakowany naszym logo. Zabawy i pracy było dużo, a pomocy jeszcze więcej. Do kasy fundacji wpłynęła niebagatelna kwota 5365 zł.
Bardzo dziękujemy:
za ten świetny pomysł i jeszcze lepsze wykonanie Gluten Appetitowi,
za klejenie pierogów i usługi kelnerskie Kindze Preis, Michalowi Paszczykowi, Natalii Gmyrek
i Mateuszowi Zielona,
za pomoc w nagłośnieniu wydarzenia Ani Wyszkoni, Damianowi Kordasowi i Ewelinie Lisowskiej oraz TVP3 Wroclaw i Radiu Eska,
za odwiedzenie nas i wsparcie dzieciaków wszystkim gościom Gluetn Appetit.